Életmódváltó alapfelszerelés 1.

TEDD (MAGAD) MOBILLÁ!

Hm, az az igazság, hogy ha életmódot váltasz, akkor egy valamire tuti, hogy fel kell készülnöd: a kajádat előre le kell gyártanod, és magaddal kell vinned. Miért is? Főleg azért, mert amit te készítesz el, abban fixen tudod, hogy mi van benne. A sima boltokba én nagy ritkán megyek csak be, és azzal a boldog tudattal, hogy ami itt kapható, az gyakorlatilag nem élelmiszer a számomra. Ugyanez ér a munkahelyi büfére is.

HA otthon vagy, akkor is a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy előre megtervezed, megfőzöd, ledobozolod a saját kajádat. De akkor legalább hurcolni nem kell. 😉

Ezek mind külön lépések a programunkban, nem kell azonnal, hétfőtől ezt csinálnod! Ez a poszt azért készül, hogy ne akkor kelljen kapkodnod. A tervezésbe, azaz a heti menü összerakásába, bevásárlásba később részletesen belemegyünk majd.

Épp ezért fel kell készülni a napi legalább 3 étkezés szállítására (reggeli-vacsora otthon, tízórai-ebéd-uzsonna-edzőskaja vivős = málhásszamár-üzemmód.)

A mostani kérdés az, hogy MIBEN?
Először is, szükséged lesz egy táskára. Hogy külön kajás táskád van-e, vagy egy “allinone lópofozód” (höhö, ha csak egy lenne… :-D), mint nekem, az már egyéni ízlés kérdése, lényeg, hogy elférjen benne a legalább 3 db doboz, plusz a kulacs, nekem általában pluszban 1-2 shaker is.

Én egy ilyen newfeel táskát használok munkanapokon:
Elég nagy ahhoz, hogy a napi cucc beleférjen, és ha akarom oldaltáska, ha akarom, hátizsák (amikor Bogi után rohanok, oviból jövet…;-)). Nem egy nőies darab, ez tény, viszont vagány, vidám színe van és praktikus = szeretem.

És ennyi mindent pakolok bele (plusz tárca, forgalmi, telefon, laptop, nesszeszer, esernyő, összehajtós kishátizsák, ésamimégbelefér…)

Balról jobbra:
a kis, két rekeszesben gyümölcs és olajos magvak
a shakerben turmix/smoothie,
a salátásban meglepő módon saláta 🙂
a kék fedelesben jobboldalon zabkorpás natúr joghurt almával és fahéjjal
az alsóban pedig két tortilla van sovány sajttal és csirkemellel.
Ehhez jön még a kulacsom, amit mindig viszek magammal.
Ez egy napi dobozmennyiség, de én pl előre szoktam 2-3 napra dobozolni a főtt kajámat, szóval legalább ennyivel több doboz kell.
Igen, macerás mindig előre készülni, mindig vinni mindenhova. De SOKKAL jobb, mint nem enni, vagy/és/aztán hipózás környékén leszédülni a büfébe és enni valami olyat, ami egészen biztosan nem oké…
És van még előnye is: azon felül, hogy tudom, hogy mit tettem a dobozaimba, olyan dobozt tudok választani, ami szintén nem káros. (pl BPA-free, és bírja a hideget-meleget.) Környezetbarát megoldás is, mert nem használok eldobható műanyag dobozokat, poharakat, evőeszközöket.
A dobozkákat étkezés után elöblítem, itthon pedig rendesen elmosom.
Nem kell semmiből újat venni! Szedd össze, ami van otthon, és a gyakorlat majd megmutatja, Neked mire van szükséged, mi a praktikus!
TAKE HOME MESSAGE azaz a LÉNYEG :-):
Legyen néhány olyan dobozod, amiben tudod szállítani az otthon előkészített étkezéseidet, lehetőleg olyan táskával, amibe mindened kényelmesen belefér.