8. hét étrend

Reggeli

  1. tk pirítós lágy tojással, madársalátával, paradicsommal
  2. zabkása körtével és fahéjjal
  3. fehérjekenyér cottage cheese-zel és savanyú uborkával
  4. graham toast főtt tojással, light hamis majonézzel és uborkával
  5. pirítós mozzarellával, paradicsommal, rukkolával
  6. tojásrántotta zöldségekkel
  7. sonkás-sajtos melegszendvics TK toast kenyérből

Tízórai

  1. körte, mandula
  2. joghurt, zabkorpa, kockázott alma, fahéjjal, édesítővel
  3. körte, 2 db gullon keksz
  4. 4 db gullon fibre, mandulatejes kávé
  5. light sajtkérmes répacsíkok
  6. 2 szelet wasa kenyér, cottage cheese, paprikacsíkok
  7. túrókrém mangókockákkal

Ebéd

  1. Édesburgonyaleves gombabetéttel: 2 db édesburgonya , 2 db sárgarépa , 2 gerezd fokhagyma , 1/2 citrom leve , csipet gyömbér. Az édesburgonyát és a répát puhára főzni . Ha megpuhult hozzáadni a fokhahymát, kevés kókuszolajat és botmixer segítségével pürésiteni kell . Ízesítés: só , bors , citromlé , gyömbér. Kevés kókuszolajon megfuttatni a hagymát és a gombát, a levesre szedve tálalni.
  2. SOS gyorsebéd (bármikor bevethető Jolly Joker) darált hús kókuszzsíron lepirítva, plusz olyan zöldség, ami van otthon (pl mirelit vegyessöldség, vagy lilahagyma-sütőtök…gyakrolatilag bármi). Ízés szerint reszelt sajttal és/vagy tejföllel tálalható.
  3. Spenótos tonhalfasírt: 2 tonhalkonzerv, -2 marék bébispenót, só, bors, zabkorpa, 2 tojás, lenmag. A hozzávalókatsszekeverem, pici golyókat kicsit kilapítva kókuszzsíron megsütöm. Sajtszósszal, pestoval… durumspagettin tálalom.
  4. Diètás rakott kel: 100 g bulgur, 200 g darált csirkemell, pár levél nyers kelkáposzta, 100 g 12%os tejföl, 100 g reszelt light trappista sajt. A bulgurt megfőzöm, majd összekeverem a nyers darált csirkemellel, fűszerezem (só, bors, pirospaprika). Egy jénai tál alját pár levél káposztával kibéleljük majd belekanalazzuk a bulguros darált csirkemellet, még egy réteg káposztát teszünk rá, majd megkenjük tejföllel és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 18 -23 percig sütjük.
  5. Savanyùkáposzta ágyon mustàrosan pácolt sült csirkesaslik: A saslikhoz: 200 g csirkemell vagy comb kockázva, cukkini, sárgarépa, édesburgonya, hagyma, paprika kockázva 4-5 nyársra felfűzni, sózni-borsozni, a húst kend meg cm mustárral. Egy jénait kókuszzsírral kenj ki, rá mehet kb 1 cm vastagon a savanyú káposzta, ha szereted, kis lével. Sütőben, 180 fokon kb 30 fólia alatt, majd 25-30 perc nélküle.
  6. Sajttal töltött gombafejek: 8 -10 db gombafej , 15 dkg cheddar sajt, 2,5 dl tejföl, szerecsendió, apritott petrezselyem, só, bors. A gomba szárát felaprítani, kicsit megpirítani,  így a felesleges víz ki megy belőle. Ha kihűlt, a vaj kivételével mindent összekeverni majd megtölteni a gombákat . Kivajazott tepsibe tenni kb 20 perc sütés. (A vajjal a tepsit kell kikenni)
  7. Csirkemell dió bundában – ugyanúgy készül, mint a sima rántott hús, csak prézli helyett darált diót használok, és persze zabpehelylisztet. Párolt fokhagymás zöldségkörettel tálalom.

Uzsonna

  1. sárgarépahasábok, light mozzarella
  2. natúr joghurt, 1 ek zabkorpa, 1/2 banán
  3. 2 szelet tk wasa, kevés mustár, csirkemell sonka, paradicsom
  4. kakaós túrókrém bogyós gyümölcsökkel
  5. 0%jogobella, egy zárt marék dió
  6. alma, sajt, dió
  7. alma-narancs-banán-spenót smoothie

Vacsora

  1. 1 light mozzarella, 1 főtt tojás, paradicsomsaláta
  2. TK Wasa, házi kőrözött, zöldségekkel
  3. 1 pár jó minőségű virsli mustárral, sok zöldséggel
  4. minden esetben ér az aznapi ebéd, köret (basmati rizs, édesburgonya) nélkül
  5. zöldséges omlett, citromfűtea
  6. rántotta 3 tojásból, zöldségek
  7. omlett 3 tojásból, sajttal szórva