11. hét

Az egészséges életmódnál, ha a fogalmat 100%-nak vesszük, akkor kb 70% a táplálkozás (ezzel foglalkoztunk eddig), kb 20% a mozgás és további 10% a pihenés és a lelki egészség.

Nos, ez a hét a mozgásé.

Ahhoz, hogy az egészséged megőrizd, a WHO szerint heti legalább 180 perc mozgásra van szükség, ez lehet 3×60 perc, vagy 6×30 perc, vagy 4×45 perc vagy ezek variációi. Az Aktívmaminál az edzések 45 és 60 percesek, ezzel tudtok kalkulálni. Alapvetően a heti 3-4 edzés lenne a cél.

 

Az lenne  a legcélravezetőbb, hogy ha tudnál kardió és súlyzós edzéseket is végezni, és természetesen a saját testsúlyos edzések is kiválóak. De a lényeg, hogy próbáld meg egyrészt megtalálni azt a sportot, amit szeretsz, amiben jól érzed magad. Másrészt a mozgáshoz hozzá lehet szokni, tehát olyan mozgásformát keress, ami kihívást jelent, ami tágítja a határaidat. Legyen olyan edzésed, ami kívül van a komfortzónádon! Ilyen pl a Hordozós után a Babás Fitness. 🙂

Kivételesen nem szeretném hosszúra nyújtani – ugyanis edzéseken folyamatosan erről beszélünk. 🙂

Nos, az a kérdés, hogy lesz meg a heti 3 edzésed? Ér az intenzív séta, a futás, a biciklizés is!

2018 őszén indult két újabb edzéstípus, és rajtatok múlik, hogy mi marad meg. A meglévők mellé érkezik a Power Walking (PW), ami hordozósként és anélkül is végezhető, és jön a Playground Workout (PGW), ami esti, gyerek nélküli edzés, úgy időzítve, hogy altatásra hazaérj…:-)

Ki tart velem?

 

Hogyan tovább a programmal? Jövő héten készülök egy hosszabb írással a pihenésről és a lelki egészségről. Közben kaptok két heti egyre szigorúbb mintaétrendet.

Végül a 12 hét után jön egy 3 hetes kihívás, amikor már mindent TI csináltok, persze, segítek, ha kell. A 3 hetes kihívás az egész program vizsgája lesz, itt már alkalmazni kell mindent, amit tanultál.